Höstkonsert

Höstkonsert Borlänge Orkesterförening
10 oktober 2009 kl 17.00
Hagagymnasiets aula
Solister: Nils Klöfver, gitarr, Tobias Nilsson, sång
Dirigent: Christer Paulsson

Kulturstipendiater

Både Nils Klöfver och Tobias Nilsson har tilldelats Borlänge Kommuns kulturstipendium, Tobias så sent som i våras. Till vardags hittar man Nils i London, där han försörjer sig som gitarrsolist, medan Tobias studerar i Köpenhamn och har siktet inställt på att bli operasångare.

Vid konserten i Hagagymnasiets aula kommer Nils att spela solostämman i spanjoren Rodrigos berömda Concierto de Aranjuez, melodiskt vackert men också med utrymme för virtuositet. Tobias' barytonröst får vi höra i arior av Mozart, Rossini (Faktotumarian ur Barberaren i Sevilla) och Donizetti samt en av sångerna ur Ture Rangströms sångcykel "Ur Kung Eriks visor" till texter av Gustaf Fröding. Dessutom har de lovat att göra någonting tillsammans, men vad, det är till vidare en hemlighet.

Utöver detta spelar orkestern ett verk av den nyligen bortgångne Erland von Koch, "Oxbergsvariationer". Där begagnar han sig av folkmusik som han upptecknade när han bodde i Dalarna. Vår dirigent Christer Paulsson var för övrigt elev till von Koch på Musikhögskolan en gång i tiden.

Biljetter kan köpas på Turistbyrån eller direkt vid dörren från kl 16 konsertdagen. Råkar ni stöta på någon av musikerna ute på stan går det också bra att fråga efter biljetter. Det kan mycket väl tänkas att vederbörande har ett par till övers.