Vårfestival

Vårfestival Borlänge Orkesterförening
10 maj 2014 kl 17.00
Hagagymnasiets aula
Solister: Kristina Hammarström, mezzosopran, Johan Schinkler, bas
Forssaängkören
Dirigent: Bengt Åke Lindén
Biljettpris: 160:-
Ungdom upp till 20 år betalar halva priset.
Biljettförsäljningen är redan igång på Visit Södra Dalarna. Kan också beställas via nedanstående länk:
http://sale-se.iticket.com/arrangements/index.iticket?companyId=3207&searchString=FESTIVAL

En kall och våt vår?

Efter en ovanligt mild och behaglig vinter kom våren redan i mars - trodde vi! Men sedan har det varit lite si och så med värmen. När jag skriver detta strålar solen i alla fall från en molnfri himmel, och trots att det blåser rejält anar man ändå vad som komma skall. Vårfestivalen är i och för sig ingen garanti för vackert väder men sol och värme kan förmedlas också i musik. Vi tror att det program som bjuds den 10 maj ska tilltala alla möjliga smakriktningar: lite orkestermusik, lite körsång av Forssaängkören och solosång av två av landets främsta sångare - tyvärr inte kända efter förtjänst.
Kristina Hammarström är till och med en av våra internationellt kända operaartister, som regelbundet sjunger på de stora scenerna runt om i Europa. Det är framför allt som barocksångerska hon blivit berömd och hennes tolkning av huvudrollen i Händels opera "Julius Cesar" har fått mängder av lovord. Den finns också på skiva. Hos oss kommer hon emellertid att sjunga annan repertoar: "Carmen" och "Simson och Delila", arior som nästan alla känner igen. Ett par sånger av Sibelius blir det också.
Johan Schinkler äger en av de allra praktfullaste basrösterna i den här delen av världen och den kommer allra bäst till sin rätt i Sarastros arior ur "Trollflöjten".
Det är klart att vi får höra "Blomma min stad" också och förmodligen "Blixt och dunder" - båda styckena har blivit tradition.