Vårfestival

Borlänge Orkesterförening
5 maj 2017 kl 17.00
Hagagymnasiets aula
Medverkande: Monothin
Marcus Moszny, piano
Vendela Olsson, violin
Forssaängkören
Dirigent: David Lundblad
Pris: 200:-/100:-

Biljetter kvar!

DET FINNS GOTT OM BILJETTER KVAR ATT KÖPA HOS VISIT DALARNA ELLER DIREKT VID ENTRÉN.
Det är bara ett begränsat antal biljetter som sålts via Mittmedias webshop som är slut.

Vårfestival

Orkesterföreningens traditionella Vårfestival äger rum den 5 maj kl 17.00 i Hagagymnasiets aula.
Biljetter finns som vanligt att köpa hos Visit Dalarna, turistbyråerna, samt vid entrén ca en timma före konsertstart.

Monothin - Moszny, Norén, Anthin

I år består solisterna av en grupp på tre, för att vara en grupp, tämligen udda personer med olika bakgrunder. Gruppen Monothin ska utläsas Moszny, Norén och Anthin. Den mest kände av dessa herrar är naturligtvis Gustaf Norén från sin tid som förgrundsgestalt i Mando Diao. Det blir spännande att hör t ex deras stora hit Strövtåg i hembygden med Gustafs sång till komp av gruppen och orkesterföreningen i nyskrivet arr av Lars Stigsson. Ytterligare låtar tillsammans med orkestern utlovas.

Christoffer Anthin på bas är numera chef för Musikskolan i Borlänge och har tidigare varit föreståndare för Boom Town. Han är också tonsättare och medlem av Sveriges Tonsättarförening men musikaliskt en riktig mångsysslare.

Marcus Moszny har också många strängar på sin lyra. Till vardags är han pianolärare vid Musikskolan i Borlänge och Falu Musikkonservatorium där han också leder kören. Sedan många år tillbaka är han dirigent för Borganäskören. Men framförallt är han klassiskt utbildad pianist som inte är främmande för andra genre. För många år sedan framförde han tillsammans med orkestern Rachmaninoffs Pianokonsert nr 2 och nu återkommer han med första satsen ur denna fantastiska, romantiska konsert.

Violinsolist

Solist på violin blir Vendela Olsson som tidigare varit elev vid musikskolan och Falu Musikkonservatorium. Nu studerar hon vid Musikhögskolan i Oslo.
Vid konserten kommer hon att framföra temat ur Schindlers List av John Williams till orkesterackompanjemang.

Forssaängkören

Forssaängkören fyllde i höstas 50 år och har en lång, stolt tradition att se tillbaka på men bibehåller sina ambitioner att var en flickkör på hög nivå. Leena Kalliokoski kommer att leda dem i en egen avdelning men de deltar förstås också i vår egen signaturmelodi ”Blomma min stad” av Bror Axel Söderlundh (Lille-Bror).

Orkesterföreningen

Vilken musik kommer då orkestern att framföra? Jo, musik av mycket blandad kompott. Eller vad sägs om Uvertyren till Zigenarbaronen av Strauss, ur baletten Romeo och Julia av Prokofjev, Pomp and Circumstance nr 1 och Salut d’Amour av Elgar, Bergakungens sal ur Peer Gynt av Edvard Grieg samt Molly on the Shore, en irländsk reel, av Percy Grainger. Kanske blir det något extranummer och ev ytterligare någon överraskning.

David Lundblad

Som dirigent har vi lyckats anlita David Lundblad, numera bosatt i Rättvik. Han har tidigare varit kormästare vid Göteborgsoperan och har en gedigen utbildning som organist, oboist, och dirigent.
Är doktorand på svensk körmusik vid Sibeliusakademien Helsingfors och leder Falu Kammarkör, DalaSinfonettans kör och tidigare även Borlänge Kammarkör. Är nu även husdirigent för DalaSinfoniettan vilket innebär huvudansvar för barn- och skolkonserter.

Välkommen att hälsa våren tillsammans med Borlänge Orkesterförening i en blomstrande konsert!

Christer Paulsson
ordförande för Borlänge Orkesterförening