Vårfestivalen

Vårfestivalen Borlänge Orkesterförening
4 maj klockan 17.00
Hagagymnasiets aula
Solist: Bengan Jansson
Forssaängkören
Orkesterdirigent: Bengt-Åke Lindén
Kördirigenter: Maria Cervin, Camilla Last och Ove Rung
Biljetter: Länk längst ner på sidan.

Vårfestival med Bengan Jansson, Orkesterföreningen och Forssaängkören

Kännetecknande för Bengan Jansson och hans konserter är humor, ett närmast osannolikt musikaliskt sväng och en nära kontakt med publiken. Han rör sig lika lätt i jazz som folkmusik, visa och musik-komik. En och annan Allan Edwall-låt/anekdot får ofta komma upp på scenen. Bengan har gjort otaliga TV- och radioprogram under åren, bland annat caféprogram och allsång på Skansen i SVT samt som körledare i Körslaget.

Blomma min stad

Traditionsenligt får ni så klart höra Lille-Bror Söderlundhs fina vals Blomma min stad som blivit vår egen signaturmelodi ackompanjerad av ett blomsterregn över publiken.

Forssaängkören

Forssaängkören kommer att bjuda på några egna nummer och ett medley ur den ständigt aktuella musikalen Les Misérables tillsammans med orkestern.
Musiken i Leonard Bernsteins West Side Story förlorar aldrig i slagkraft vilket kommer att visa sig i det urval av låtar som orkestern kommer att framföra.

Borlänge orkesterförening

Leroy Anderson amerikansk populärkompositör och orkesterledare av svensk härkomst skrev en mängd stycken i den lättare genren. De hör numera till underhållningsmusikens standardrepertoar. Av dessa spelar orkesterföreningen Sandpapperbaletten, Belle of the Ball och Bugler`s Holiday.

Storslagen orkesterprakt med smattrande trumpeter bjuds på i Rimskij-Korsakoffs Cortége ur balettoperan Mlada.

Konserten ges i två avdelningar à ca 45 minuter. Däremellan står Forssaängkörens föräldraförening för servering i Ljushallen.

Parkering

Parkering sker bäst efter Djäknegatan där man står fritt på lördagar.
Det finns två ingångar – dels stora entrén från Läroverksgatan och dels direkt in till aulans foajé från Djäknegatan. Kommer man norr ifrån kan det vara svårframkomligt beroende på förberedande markarbeten för nya polishuset.

Biljetter finns att köpa i förköp och resterande vid entrén. Enklast att gå via nedanstående länk för att komma till Nortic.
Biljettpriser: 250:- vuxna, 100:- barn och ungdom upp till 18 år.

Välkommen till en härlig Vårfestival med en artist som kommer att glädja och muntra upp oss alla både oss i orkestern och garanterat er i publiken.

Christer Paulsson
Ordförande för Borlänge Orkesterförening

Biljetter

https://www.nortic.se/ticket/event/56857